joi, 2 iulie 2009

Recycle, Raft and Race de Targoviste


Târgoviştea s-a mobilizat la îndemnul voluntarilor Recycle, raft & race!




Voluntarii MaiMultVerde din Târgovişte ne dovedesc că lucrurile se pot schimba în bine dacă pun suflet şi aplică ceea ce au învăţat în cadrul programului Recycle, raft & race! Organizatorii curăţeniei de joi, 25 iunie, se mândresc cu succesul pe care l-a avut acţiunea lor: 118 saci de gunoi adunat din Pădurea Priseaca.




Târgoviştenii ecologişti au reuşit să trezească interesul a peste 200 de oameni din comunitatea locală, dintre care au ales aproape 50 de voluntari cu care să plece spre pădure. Voluntarii au fost împărţiţi în şapte echipe, fiecare dintre acestea având un nume ‘eco’. Echipa Becurilor Ecologice a câştigat competiţia după ce membrii ei au reuşit să strângă împreună 27 de saci de gunoi.



După ce au curăţat pajiştea şi pădurea până la Hanul Logofătului, voluntarii s-au relaxat la un workshop, confecţionând coşuri din resurse naturale. De data aceasta, cei mai sârguincioşi au fost membrii Echipei România Fără Organisme Modificate Genetic.

Toţi participanţii la acţiunea de la Priseaca au primit diplome, cadouri şi materiale informative din partea Asociaţiei MaiMultVerde, a Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte şi din partea Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa.

Gustul victoriei eco e prea dulce pentru ca lucrurile să se oprească aici. Schimbarea de perspectivă pe care le-a dat-o programul Recycle, raft & race! îi face pe aceşti tineri proactivi să continue promovarea unui comportament responsabil faţă de mediu. Ei speră să organizeze o nouă acţiune lângă Târgovişte, în zona Mănăstirii Dealu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu