miercuri, 19 august 2009

Fiecare sens giratoriu are povestea lui !

E oficial. Imi plac trecerile de pietoni din Spania; cele care au delimitatoare de viteza cat zebra. Te apropii de ea. Incetinesti. A doua. Bagi usor aºntaia si hop-hop, pac-pac, ai trecut peste. Foarte frumos!
Si sensurile giratorii sunt frumoase. De la mici de 1 metru patrat, la cateva sute.
Fiecare sens giratoriu are povestea lui !
Avem livezi cu pomi (ne)fructiferi. Avem ficusi. Avem palmieri, multi palmieri. Avem steagul romaniei, avem castelul fermecat, zana din poveste, ruine si peisaje exotice.
Care mai de care mai frumos, vor toti sa ne spuna cate o poveste - pacat ca nu e voie sa opresti masina in sens.

In seara asta copiii sunt la petrecere, probabil deja ametiti de bautura. Fumul de tigara se ridica usor spre tavan, caldura e insistenta, daca nu dupa un dans, doua, dupa al treilea te scoata afara. Cu o usoara senzatie de frig, aprinzi o tigara, bricheta se stinge din cauza vantului, mai apesi o data pe buton, flacara cuprinde capul tigarii in intregime si ragi in plaman. Drumul fumului pana la destinatie are loc intr'un timp mai scurt decat iti imaginezi si, curand, un nor negru se abate asupra lor. Bineinteles ca o tigara cel mai bine merge cu un sprit, asa ca cineva merge dupa paharele care sunt inauntru, la masa. Le puneti pe marginea balustradei si pofitati de moment.

La multi ani! Petrecere frumoasa!

Un comentariu: