luni, 3 august 2009

Petite histoire d'une hirondelle

Locaţie: la bunici, mai exact piaţa 1 mai

Personaje principale:

O FETIŢĂ

Vârsta: 3-4 ani, poate 5

Descriere: păr relativ lung, blond şi creţ, ochi căprui, cu strabism şi câteodată purta ochelari (nu î
i suporta), mama ei o îmbrâca în rochiţe, însă ei îi plăceau pantalonaşii, se juca tot timpul cu baieţii, deoarece natura nu a înzestrat-o cu prietene-fete. Slăbuţă, însă dezvoltată, bube în genunchi, multe bube, cicatrice şi energie. Nu stătea nici un pic locului.
UN BĂIEŢEL

Vârsta: 7-8 ani
Descriere: fratele fetiţei, bruneţel, ochi căprui, înăltuţ, subţirel, nu punem prea mult accentul pe el, deoarece face parte din personajele negative; nu este chiar un personaj principal.
Alte personaje: o gaşcă de baieţi.

Scena 1
Acţiunea se petrece în scara blocului când băiatul îşi cheamă prietenii să se joace hoţii vardiştii. Băieţelul scoate toate jucăriile gen arma pe care le avea în casă: pistol, puşcă, mitralieră, catuşe, etc. Le împarte tuturor prietenilor.
Fetiţa, cu lacrimi în ochi se uită la el şi îl întreaba: "Şi eu?" Ca să nu înceapă să plângă, baiatul îi dă un soldăţel amărât, portocaliu şi unul abastru care ţinea o puşcă în mână şi o primeşte şi pe sora lui să se joace pentru că ştia că, dacă tatal lor ar fi aflat că a suparat-o, ar fi încasat-o. Trecând peste marea dezamăgire pe care i-a provocat-o fratele ei, dându-i soldaţeii, fetiţa îşi intră în rolul de căutător, reuşind să împşte majoritatea hoţilor. Însă aceştia nu se predauş nu mureau.

Scena 2
Scara blocului. La o masă, aceeaşi gaşca se joacă "Killer predă-te" (joc de cărţi). Fetiţa este prinsă şi i se dă o serie de porunci pe care nu le poate face, gen: prinde cartea cu capul, fă numerele de la 1 la 10 cu fndul pe perete. Este luată de bunică în casă.

Scena 3

La bunici în casă. Fetiţa câştigă la un loz. Băieţelul nu. Bunica îi ia lozul fetiţei şi i-l dă baieţelului. Tatăl încearcă sa o împace, el nu ştie ce mârşavie a avut loc. Fetiţa îşi dă seama.

Scena 4

Etajul 3 al unei scări de bloc. Gaşca era la etajul1. Fetiţa reuşeşte, din greşeală să îl scuipe pe un tip violent pe adidas. Băiatul îi dă o palma. Fata plânge, este salvată de un vecin. Fratele ei nu spune nimic, ba chiar o roagă să nu le spună părinţilor.


Scena 5

Acţiunea se mută în micro12. Personajele principale la fel. Fata îl apără de toţi nenorociţii care se luau de fratele ei, deoarece nu îl cunoşteau.
Este un supererou!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu